Archeologische ruïnes te Liangzhou erkend als werelderfgoed

Het erfgoed comitee van de UNESCO heeft op zijn 43 ste zitting de archeologische ruines van de stad Liangzhu nabij Hangzhou erkend als wereldpatrimonium. Het terrein maakt duideijk dat de Chinese beschaving 1000 jaar eerder startte dan eerder gedacht. China heeft nu 55 onderwerpen op de UNESCO –erfgoedlijst

De archeologische ruines van de stad Langzhu te Hangzhou dateren van 5500 jaar terug. Zaterdag werden ze te Baku bijgevoegd aan het UNESCO patrimonium dat nu 55 Chinese onderwerpen bevat. Het terrein met het erfgoed bevat stedelijke ruïnes met overblijfselen van een paleis en altaar, 11 vroege dammen en kerkhoven. De neolithische beschaving heeft 1000 jaar geduurd tot 4300 jaar geleden. Het gebied is ook gekend voor een overvloed aan ceremoniele jade.

In 1986 werd het grootste jadestuk “King of Cong” gevonden dat 6,5 kg weegt. De wallen van de ruïnes werden in 2007 gevonden en het waterhuishoudingssysteem er omheen in 2015. Archeologen ramen dat 4000 personen een decennium gewerkt hebben vooraleer he gebied klaar was. Ze menen dat de ruïnes aangeven dat de Chinese beschaving ontstond rond 3000 BC of 1000 jaar eerder dan voordien. Daarmee komt de Chinese beschaving op gelijke voet als de Mesopotamische, Indische, Griekse en Maya beschavingen.

Xinhua

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *