Huawei gaat Spanje helpen bij de digitale transformatie naar zowel slimme steden als bij de omvorming van transportbedrijven (of -voorzieningen) zoals spoorwegen, havens en luchthaven. Dit blijkt uit een overeenkomst tussen Huawei voorzitter Guo Ping en de Spaanse minister van Openbare werken Inigo de la Serna. Ook in Nederland is Huawei actief op het vlak van slimme steden.
Afgelopen vrijdag was de Spaanse minister van Openbare Werken Inigo de la Serna op bezoek in het hoofdkwartier van Huawei te Shenzhen. Hij werd er rondgeleid door roterend voorzitter Guo Ping en beiden sloten een akkoord af. Huawei is bereid Spanje te helpen bij zijn digitale omvorming op de domeinen transport en slimme steden. Bij de projecten behoren systemen die de digitale omvorming van spoor, havens en luchthavens omvatten.
Huawei telt 1200 personeelsleden in Spanje en wil dit aantal tegen 2021 met de helft vermeerderen aldus Guo. Huawei werkt in het land met alle operatoren en beschikt in het Spaanse zakenleven over meer dan 200 partners. Deze gaan akkoord met het door Huawei verlenen van diensten aan 30 miljoen gebruikers en aan duizenden bedrijven. Guo beloofde nog meer Spaanse arbeidskrachten aan te werven en deelde mee dat al 20.000 studenten bij Huawei een ICT-opleiding hadden gevolgd.
Lage landen
De werking van Huawei in Europa begon in Nederland toen het in 2004 met de toenmalige operator Telfort een contract van 25 miljoen dollar tekende voor het 3G maken van diens netwerk, het eerste dergelijk contract voor Huawei in Europa. Vorig jaar telde Huawei 650 personeelsleden in Nederland. Naast de 3 kantoren bevindt zich ook het European Logistics Centre te Eindhoven. Voor de komende jaren ligt de klemtoon van Huawei op oplossingen voor slimme steden. Het tekende al MoUs met 5 steden: Amsterdam, Den Haag, Tilburg, Groningen en Amstelveen.
Gedurende de laatste 7 jaar heeft Huawei 260 miljoen euro in België geïnvesteerd met het opkopen van Caliopa en M4S. De firma opereert vanuit 5 locaties en beschikt over 154 personeelsleden met nog 20 in te vullen posities. In december 2014 tekende Huawei een strategisch partnerschap met Imec. Sinds januari 2015 loopt ook een samenwerkingsproject met Proximus. Voorts hebben in België de Cliniques universitaires Saint-Luc (UCL) beslist om van Huawei OceanStor hun kernplatform te maken.
In België beschikt Huawei eveneens over een Europees onderzoekscentrum te Leuven. Dit vervult een coördinerende rol voor het groeiend aantal Europese R&D activiteiten bijvoorbeeld rond 5G. Op dat vlak bestaat een samenwerkingsverband met de University of Surrey’s 5G Innovation Centre en met partners van 5G Vertical Industry Accelerator (5G VIA) in München. In totaal heeft het bedrijf 200 Europese technische samenwerkingsakkoorden lopen en zit het in maar liefst 17 Europese Horizon 2020 projecten.
Bron: en.ce.cn, website Huawei, amsterdamarena.nl
Een paar jaren geleden spande europa samen met de CIA met de beschuldiging dat Huawei Europese netwerk bespionneert.En nu zijn ze goede vrienden. Met geld koopt je veel vriendschap.
Huawei heeft meer in huis dan geld hoor. Het is vooral om hun technologie te doen en als er al kennisoverdracht is, zal het van Huawei naar Europa zijn.
Zo het gaat om geld en om hun technologie te doen en als er al kennisoverdracht. Heb je al deze 3 nodig om EU te vriend te houden. Met zulke vrienden wie heeft vijand nodig. Greedy basterd.