Na de eerste ruimtekoppeling op 3 november die in de duisternis plaatsgreep, was ook de tweede koppeling die onder zonlicht werd uitgevoerd, succesvol. Voor volgend jaar wordt een koppeling met bemanning verwacht.
Op 3 november koppelden de Shenzhou 8 en het Tiangong 1-ruimtelab met succes. Ze ontkoppelden zich op 4 minuten. De Shenzhou 8 trok zich nadien terug op 140 meter na de Tiangong. Onder controle van het grondstation werd gisteren een nieuwe koppeling verwezenlijkt. Deze geschiedde nu hoofdzakelijk in zonlicht (behalve de uiteindelijke koppeling), wat een moeilijkere situatie is in de ruimte. Met de data die nu werden verworven zijn de doelstellingen bereikt. De beide ruimtetuigen zullen nog twee dagen samen vliegen en nadien komt de Shenzhou 8 donderdag naar de aarde terug waar het zal neervallen in Binnen-Mongolië. Voor 2012 staan er nog twee dockingsmissies op het Chinese ruimtevaartprogramma. De Shenzhou 9 en Shenzhou 10 zullen dan ook een koppelingspoging aangaan met de Tiangong-1. Ten minste één van deze twee dockingsmissies zal een bemande missie zijn.
De koppelingstechnologie is ontworpen door de Shanghai Academy Spaceflight Technology en is compatibel met de technologie van het Internationaal ruimtestation, het Sojoez-ruimteschip en de space shuttles. Voordien werden 1101 ruimtekoppelingen op de grond gesimuleerd en 647 ontkoppelingen aldus een expert. Tegen 2016 wil China een ruimtelab. Tijdens de eerste koppeling die op TV werd uitgezonden, werden veel Chinezen lyrisch bij de ervaring.
Het onbemande ruimtevaartuig Shenzhou 8 is donderdagavond (lokale tijd) in het noorden van China geland, na het voltooien van China’s allereerste dockingsmissie ooit. Het ruimtevaartuig daalde naar het aardoppervlak aan een parachute en landde rond 19:30 uur in het graafschap Siziwang Banner, in Binnen-Mongolië. De landing markeerde het einde van een 49-dagen durende ruimtemissie.